lunes, 22 de marzo de 2010

BOMBERS

NOVA CAMPANYA DE BOMBERS PER ACTUAR DAVANT D´UN INCENDI

Actuar amb serenitat i seguir les instruccions dels Bombers davant d´un incendi declarat a casa és fonamental per salvar la vida

DANIEL VENTEO

Amb el nom de ¨Tanca la porta al foc¨, el cos de Bombers de Barcelona ha engegat una nova campanya de sensibilització ciutadana amb tota mena de recomanacions i consells pràctics en cas d´incendi.

La campanya dels Bombers planteja tres possibles escenaris de foc davant dels quals cal saber actuar, d´acord amb les seves indicacions. Un ciutadà pot detectar un possible foc a casa i tenir la possibilitat de sortir-ne sense dificultats. En aquest cas es recomana sortir de casa, fugir i tancar totes les portes que sigui possible per evitar l´escapament del foc.

A continuació, cal arribar fins al carrer baixant per les escales i sense utilitzar l´ascensor, perquè
en aquest cas pot ser perillós. Ja al carrer, cal trucar al telèfon 080 dels Bombers al més aviat possible per avisar de l´incendi.

TRES POSSIBLES SITUACIONS

En altres casos, es pot plantejar la situació que una persona detecti un foc declarat a casa seva i, malauradament, no tingui la possibilitat de sortir-ne per la seva porta. En aquest tipus de situacions, el cos de Bombers recomana protegir-se del foc tancant totes les portes que sigui possible per contenir l´incendi, posar roba mullada a les escletxes de la porta per impedir el pas del fum i telefonar els Bombers.
Amb un incendi a casa, i després d´haver seguit les indicacions anteriors, sempre és recomanable fer-se veure per la resta de veïns i del barri, ja sigui des del balcó o des de la finestra.

ELS EFECTIUS DEL COS DE BOMBERS DE BARCELONA TRIGUEN UNS 10 MINUTS DE MITJANA A ARRIBAR AL LLOC DEL SINISTRE

La col.laboració de la resta de persones és fonamental, com també cridar l´atenció de l´entorn per ser localitzat més fàcilment.
Finalment, la tercera de les situacions hipotètiques que Bombers de Barcelona planteja és la detecció d´un foc o de fum a l´escala de l´edifici. Davant d´aquesta situació, com de la resta, cal actuar amb calma i no intentar fugir de casa, sinó tancar-se a dins, perquè és més segur comptar amb la col-laboració dels especialistes. Cal trucar als bombers al més aviat possible i novament fer-se veure al balcó o a la finestra per ser auxiliat amb els mitjans tècnics especialitzats.

Les estadístiques mostren que habitualment els efectius del cos de Bombers de Barcelona triguen uns 10 minuts de mitjana a arribar al lloc del sinistre. Cal recordar que al conjunt de la ciutat hi ha més de 700 professionals distribuits en sis parcs de bombers preparats per salvar vides. Per això és molt important tenir sempre a la vista o recordar el telèfon dels Bombers: 080.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola,

Soc bomber i trobo molt gratificant que possis e nel teu bloc imformació com aquesta.Crec que pot ajudar molt a que la gent tingui més conciència e ncas d'un incendi.

Moltes gracies

Olga dijo...

Gracies a tú, anonim, per apropar-te a aquest blog i deixar el teu comentari, m´agrada saber que t´ha agradat veure que un blog com aquest, també pensa en vosaltres, una feina, moltes vegades no tan gratificant. Crear conciencia es indispensable i que millor que vosaltres per instruir-nos davant del foc.

A tu i als teus companys, que se que sou com una familia, un abras i moltes bendicions.

Novament, gracies, a TU
i no et perdis, visitan´s ens agrada gent com a tu en aquest blog de concienciacio, de informacio, de esperanca, de illusió, de éxit, de positivisme, de creixement..... i moltes coses més.

MJ dijo...

hola, pasate por mi blog te esta esperando un premio ...